Je man – de priester van het gezin

Door Nicole Vankan.                                                                                         Nuth, Januari 2017

Je man de priester van het gezin laten zijn.

Laat ik beginnen met te vertellen, dat ik ben opgevoed met het motto:
Je moet zorgen dat je in je leven niet afhankelijk bent van een man!

Dus heb ik altijd alles zelf gedaan. Ook mannen-klusjes deed ik gewoon, zoals : witten, behangen, lampen ophangen, enz. Zo deed ik alles zelfstandig. Ik vroeg nog niet eens om raad, omdat dat niet in mij op kwam.
Dit kwam zelfs tot uiting in de opvoeding van ons kind en – het zal u niet verbazen – zorgde wel eens voor stress. Bij mij en tussen mij en mijn man.

Nu heb ik een paar jaar geleden God mogen leren kennen in mijn leven. Dit heeft veel veranderd.
Zo was er een keer in de dienst een spreker, die aanhaalde dat er in de bijbel staat, dat de man de priester is van het gezin. En dat een man zijn vrouw behoort te behandelen als broos vaatwerk!
Dit hadden al meerdere mensen tegen mij gezegd, maar dat kwam niet binnen bij mij – totdat die preek kwam.

Ik dacht toen: “Laat ik het maar eens echt gaan doen. Ik ben niet meer de priester van het gezin, maar mijn man laat ik het zijn.” Dat was nog niet eens zo gemakkelijk. Maar als het Gods wil is, dan lukt het. Nou en of het lukte. Het was wel eens moeilijk, maar nu is het makkelijker geworden. Ook als ik het er niet mee eens ben, luister ik toch naar hem en vraag ik advies.

Ons gezin is erdoor veranderd en er is zoveel rust gekomen en een dochter die weer slaapt!
Daarbij zit ze op een nieuwe, andere school waar Gods liefde duidelijk aanwezig is; het is fijn om een kind te hebben dat open is en zichzelf kan zijn.

Soms hebben dingen iets langer nodig voor ik het begrijp en doe ik wat mijn man zegt. Ik bid dan ervoor en krijg ik duidelijk op mijn hart: laat je man de priester zijn……

Overvloedig eten

O10262215_179844832368935_3341633023326743832_np 2e kerstdag 2015 was er een liefdemaal bij Gemeente Levend Water te Hoensbroek; voor bezoekers van de kerk, maar evenzo voor omwonenden, die normaal niet naar de diensten komen

Dit vond plaats in onze gemeenschapsruimte

De Ontmoeting”.

 

Een dame had een gerecht bereid met daarin 32 stukken kip.

10334350_179846099035475_5586850671092984571_n

 

Tijdens de middag zijn er ongeveer 65 personen geweest: hiervan hebben velen van dat gerecht gegeten; een aantal personen heeft zelfs 2 of 3 maal opgeschept. Aan het einde van de middag waren er nog enkele stukjes over.

 

 

Dit ontlokte een bezoeker de uitspraak: “net als toen Jezus het brood vermenigvuldigde”. Hiermee verwijzend naar het feit dat Jezus de toehoorders van toespraken te eten wilde geven, terwijl er te weinig was. Jezus vroeg God de Vader om een zegen en er was vervolgens eten in overvloed aanwezig. (zie bijvoorbeeld Mattheus 14 vers 15 – 20)

God, de Vader, was is en blijft dezelfde:
Hij zorgt ervoor dat ieder die naar Hem luistert krijgt wat die persoon nodig heeft
.
(en Hij doet dat op Zijn manier, die wij mensen niet altijd begrijpen)

Kijk elders op deze site voor informatie over andere activiteiten in “De Ontmoeting”.